НАШИТЕ СТАТИИ

ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯ БЛОГ

ТУК ЩЕ НАМЕРИТЕ СТАТИИ С ИДЕИ, СЪВЕТ И ИНТЕРЕСНИ РЕШЕНИЯ ЗА ЧАДЪРИ, ОФОРМЛЕНИЯ НА ЕКСТЕРИОР И МНОГО ДРУГИ.

Published: Февр. 17 Posted Under: Дървени решения

ОФОРМЕТЕ С ВКУС ВАШИЯ КЪТ НА ОТКРИТО

Една красива и релаксираща градина или дори тераса са достатъчни, за да отпуснат нервите и да ни освободят от стреса на ежедневието. За да създадем нещо красиво и използваемо навън, не се налага да се опитаме да направим нещо много сложно или нещо много скъпо. С интелигентни решения като градински мебели и растения можем да направим истински чудеса. Например, дори на малка площ с няколко дървени градински мебели може да се създаде релаксираща атмосфера и да ни предложи „убежище“ на спокойствие.

Растения и цветя

Published: Февр. 10 Posted Under: ИДЕИ

Поддръжката на ектериорните мебелите и оборудване

Много хора обръщат специално внимание на практичността и дизайна на мебелите, които купуват и използват на открито и закрито, забравяйки два важни фактора: материала на производство и поддръжката. Затова често имат оплаквания, свързани с качеството и трайността на мебели, особено когато става дума за мебели за външни пространства, които непрекъснато са изложени на метеорологичните явления и природата 24 часа в денонощието.

Published: Юни 06 Posted Under: ИДЕИ

Материалите и изработването на един чадър

Материалите и изработването на един чадър

Всички видове чадърите са преминали през много етапи от изобретението си до днес. Материалите, използвани за производството на един чадъри, разбира се, са се подобрили през годините. Едно от основните нововъведения при отделните чадърите дойде в началото на 50-те годин на 19.век, когато американецът Самуел Фокс решава да използва огънати стоманени пръчки във формата на „U“, за да създаде една по-лека, но същевременно по-здрава рамка. Преди това чадърите се правели или от тръстика, или дори от кост на кит. Нека да разгледаме основните части на чадъра и как се произвеждат днес:

Published: Май 13 Posted Under: ИДЕИ

Историята на чадъра

Историята на чадъра

През вековете човешката цивилизация преминава през много епохи и чрез изобретенията и технологичните постижения успява да подобри условията си на живот и да промени заобикалящия я свят. Един от инструментите, които са позволили на хората да живеят по-удобно е чадърът, който се е развил в продължение на десетилетия от модерен аксесоар на богатите и на владетелите до един от най-честите предмети в съвременния свят. Чадърите са много ефективен начин за защита от слънцето и дъжда, което е довело до развитието им с течение на времето, с множество подобрения.

Страници